Osteopatia

Restaurant les funcions de l’organisme

L’osteopatia va ser creada l’any 1828 pel Dr. Andrew Taylor Still. Té la finalitat de restaurar les funcions de l’organisme. Les seves tècniques, que respecten la integritat de la persona, sovint són molt subtils.

Una concepció global

El Dr. Taylor deia que “l’estructura governa la funció”: per exemple, un colze bloquejat impedeix el moviment normal del braç i de la mà, un genoll bloquejat impedeix el moviment correcte de la cama i el peu, etc. De la mateixa manera, un teixit o un òrgan que no funciona adequadament pot comportar una patologia. La interconnexió entre els diversos aspectes de l’organisme ens permet comprendre, per exemple, com un intestí inflamat o amb restrenyiment, o un ronyó desplaçat per una malaltia o un traumatisme, poden generar dolor lumbar a causa de les relacions de teixits i nervis que connecten les zones implicades.

Sanant des de l’origen

L’osteopatia, que està indicada per a totes les edats, tracta dificultats articulars, d’esquena i funcionals. Trobant l’origen del problema, es podran corregir alteracions musculoesquelètiques com la ciàtica, el lumbago, l’escoliosi, la torticoli, la periartritis, el túnel carpià, el colze de tennista, vertígens estructurals i viscerals, restrenyiment, colitis o problemes digestius o ginecològics, així com estrès, esgotament, insomni, migranyes, malalties cròniques o fibromiàlgia. L’osteopatia també és d’una gran ajuda durant l’embaràs i la preparació al part.

L’osteopatia corregeix les alteracions del sistema trobant l’origen del desequilibri i tenint en compte la interconnexió entre els diversos aspectes de l’organisme.

Tècniques

Tècniques que s’utilitzen:

  • Mobilització articular per tornar el moviment i l’amplitud a les articulacions.
  • Tractament de teixits tous per traccionar i estirar la musculatura contracturada.
  • Drenatge i bombeig circulatori que ens permeten millorar la circulació venosa i limfàtica.
  • Tractament de fàscies, que ajuda a millorar l’estàtica de la postura.
  • Tècniques diafragmàtiques per millorar la capacitat de moviment i la ventilació respiratòria

Professionalitat i qualitat

A Arya Tara ens sentim molt feliços de comptar amb la presència de Valentí Teixidó. Posar-se a les seves mans és tota una experiència i garantia de qualitat.

Comments are closed.