Auriculoteràpia

Què és l’auriculoteràpia?

L’auriculoteràpia és una tècnica terapèutica en la qual s’estimula la superfície externa de l’orella, o aurícula, per alleujar condicions patològiques en diverses parts del cos. És una tècnica senzilla que es va originar a la Xina, en el marc de la medicina tradicional xinesa, i va desenvolupar-se a Europa a la dècada dels anys 50 del segle passat per part del metge francès Dr. Paul Nogier.

Metodologia

Segons l’auriculoteràpia, tot el cos humà es troba representat al pavelló auditiu: cada òrgan, víscera i extremitat té el seu punt reflex a l’orella. Els punts auriculars poden indicar-nos en quina part del cos hi ha un problema i també tenen la capacitat d’enviar un estímul a la seva zona associada. Així doncs, seguint una sèrie de normes i tenint en compte les precaucions necessàries, l’auriculoteràpia estimula el punt adequat de l’orella per obtenir el resultat desitjat, com pot ser calmar un dolor, activar la digestió o relaxar el cos, entre moltes més possibilitats.

Àmbits d’actuació

S’ha comprovat que l’auriculoteràpia és indicada per al tractament de diversos trastorns, com ara:

  • Tendinitis, ciàtiques, cefalees, neuràlgies, dolors musculars causats per artritis, dolors d’esquena crònics…
  • Trastorns funcionals i orgànics: restrenyiment, asma, vertigen, insomni…
  • Trastorns psicològics emocionals: ansietat, estrès, depressió, cansament…
  • Problemes metabòlics endocrinològics i del sistema urogenital, etc.

Qualitat de vida

En resum, l’auriculoteràpia ens pot ajudar d’una manera molt senzilla a augmentar i reforçar la nostra salut i el nostre benestar físic i emocional. És un suport molt recomanable per incrementar la nostra qualitat de vida.

Comments are closed.