Txikung

Què és el txikung?

El txikung és una pràctica mil·lenària originària de la Xina que es basa en la circulació del txi: l’energia o força natural que manifesta la vida i dona forma a totes les coses i els éssers de l’univers. Està integrat en la medicina tradicional xinesa, que concep l’ésser humà com una entitat holística formada per cos i ment.

Equilibri

El txikung és una eina d’equilibri i salut, d’estabilitat física i emocional. No busca només el manteniment de la salut del cos físic, sinó també de les emocions. La investigació científica ha confirmat que el desequilibri emocional genera tensió i que aquesta tensió altera les funcions dels òrgans interns. Amb el txikung es fa conscient la necessitat de crear una actitud mental correcta que permeti mantenir les emocions en equilibri i així contribuir a sanar els òrgans i el cos.

Generant energia i fortalesa

El txikung ens ajuda a generar energia i a enfortir el cos a través de posicions i moviments suaus i relaxats que activen la circulació del txi pels meridians, i de la sang per les artèries i les venes. Treballem amb les articulacions, els tendons i els músculs. Les sessions tenen com a objectiu principal gaudir amb els exercicis, sense arribar mai a forçar-se ni a cansar-se. Tota l’activitat s’ha de fer de la manera més relaxada i plaent possible, sense més tensió que la imprescindible.

La pràctica regular del txikung pot millorar, entre altres aspectes, la circulació sanguínia, la respiració, la funció cardíaca i el sistema immunològic.

Beneficis

Amb la pràctica regular del txikung s’augmenta el reg sanguini i del fluid limfàtic, es regularitza la respiració, desapareix la tensió, la funció cardíaca millora, disminueixen els nivells de les hormones produïdes per les glàndules suprarenals com a resposta a l’estrès negatiu i s’enforteix el sistema immunològic.

Practicant el txikung no només preservarem la salut i allargarem la vida, sinó que ampliarem la consciència, desenvoluparem les nostres qualitats humanes i ens harmonitzarem amb la natura.

Comments are closed.