Txi-kung

Txi-kung

El txi-kung és una eina d’equilibri i salut, d’estabilitat física i emocional

El txi-kung és una pràctica mil·lenària originària de la Xina basada en la circulació del txi, que és l’energia o força natural que manifesta la vida i dóna forma a totes les coses i els éssers de l’univers. És un art integrat en la medicina tradicional xinesa, que concep l’ésser humà com una entitat holística formada per cos i ment.

El txi-kung és una eina d’equilibri i salut, d’estabilitat física i emocional. No només busca el manteniment de la salut del cos físic, sinó també de les emocions. Hi ha estudis que confirmen que el desequilibri emocional genera tensió i que aquesta tensió altera les funcions dels òrgans interns. Amb el txi-kung es fa conscient la necessitat de crear una actitud mental correcta que permeti mantenir les emocions en equilibri i així curar els òrgans i el cos.

Amb el txi-kung generem energia i enfortim el cos a través de posicions i moviments suaus i relaxats que activen la circulació del txi pels meridians i de la sang per les artèries i les venes. Treballem amb les articulacions, els tendons i els músculs. Les sessions tenen com a objectiu principal gaudir amb els exercicis, sense arribar mai a forçar-se ni a cansar-se. Tota l’activitat s’ha de fer de la manera més relaxada i plaent possible, sense més tensió que la imprescindible.

Amb la pràctica regular del txi-kung s’augmenta el reg sanguini i del fluid limfàtic. Es regularitza la respiració i la tensió. La funció cardíaca millora, disminueixen les hormones que produeixen les glàndules suprarenals com a resposta a l’estrès i s’enforteix el sistema immunològic.

Practicant el txi-kung, per tant, no només preservarem la salut i allargarem la nostra vida, sinó que ampliarem la consciència, desenvoluparem qualitats humanes i ens harmonitzarem amb la natura.

Los comentarios están cerrados