Tai-txi

Tai-txi

El Tai-txi és un art intern xinès

El tai-txi és un art intern xinès considerat com un exercici físic i mental per a totes les edats i condicions físiques. És arrelat en la cultura xinesa, en la seva medicina tradicional, en el txi i en la seva circulació, en els meridians d’acupuntura, en la teoria dels cinc elements, en la teoria del yin i el yang, etc.

El txi es considera l’energia font de la vida, que és en l’aire que respirem, en l’escalfor que sentim, en la llum que ens envolta, etc. El nostre cos és una manifestació o cristal·lització del txi. Si el cultivem, tindrem més energia i viurem més i millor.

Els moviments del tai-txi, que són suaus i pausats, es combinen amb la respiració i la concentració. La suavitat predomina sobre la força, igual que l’activitat interior és més important que el moviment aparent. Tot plegat propicia la relaxació i l’harmonia necessàries per reduir les tensions, les preocupacions i l’estrès.

La pràctica regular del tai-txi incrementa la força física, la vitalitat, la relaxació, el benestar i l’harmonia. Té una gran eficàcia terapèutica en les malalties del sistema nerviós, cardiovascular i respiratori, i exerceix una acció positiva sobre el metabolisme i la regularització de la pressió sanguínia. Redueix i elimina els efectes del sedentarisme.

El tai-txi ens ajuda a actualitzar el potencial de l’ésser humà, perquè ens ajuda a actuar sobre:

  • El cos, procurant bons hàbits posturals, enfortint les articulacions, exercitant els músculs i estimulant els òrgans interns. Relaxant-nos aprenem a reconèixer la tensió que acumulem en el dia a dia i així podem alliberar-la conscientment.
  • La respiració, regulant-la, afavorint la respiració diafragmàtica, optimitzant l’oxigenació i ajudant a l’expulsió de toxines.
  • La ment, exercitant l’atenció conscient, fomentant la concentració en el moment present i realitzant la meditació en moviment.

L’aspecte meditatiu és molt important, ja que gràcies a una major calma mental es poden transformar les energies primàries en d’altres de més evolucionades. La nostra ment ens acompanya allà on anem i la seva lucidesa i qualitat determinen la nostra experiència vital. La meditació es pot dur a terme al final de la sessió en diverses postures assegudes, dempeus o en moviment.

Los comentarios están cerrados