Meditació

Cursos de ioga, meditació i mindfulness

La meditació per assolir plenitud i pau interior

La meditació és la pràctica més valuosa per assolir la plenitud i la pau interior. És un procés d’aprenentatge que ens porta a viure amb consciència, a retornar a la nostra veritable naturalesa bondadosa, espaiosa i lluminosa, que sempre és present, però està coberta per capes de por, confusió i dolor.

Actualment la ciència ha demostrat que la meditació té efectes beneficiosos tant per al cos com per a la ment. Com que millora la funció del sistema immunitari, també fa millorar diverses patologies, especialment problemes cardíacs, insomni, depressió, ansietat, hipertensió i totes les malalties d’origen psicosomàtic. Diversos estudis científics i proves de ressonància nuclear magnètica fa anys que demostren que la pràctica de la meditació continuada durant anys arriba a produir modificacions físiques en el cervell. S’incrementa el gruix del conjunt de regions corticals relacionades amb la percepció sensorial, auditiva, visual i interna; s’alenteix la disminució del còrtex frontal que es va produint amb l’envelliment, i s’incrementa l’activitat en el còrtex prefrontal, que té a veure amb l’atenció i la presa de decisions. En els meditadors està més activada la zona esquerra de la regió frontal del cervell, que està relacionada amb estats emocionals positius i de calma. Les persones que utilitzen més la zona esquerra triguen menys temps a superar estats negatius i de tensió emocional.

L’àrea del cervell en què el pensament es transforma en reacció emocional és el sistema límbic. Les cèl·lules del sistema límbic són especialment actives en l’elaboració de neuropèptids, que són una línia directa de comunicació entre les emocions i el cos. La manca de consciència dels nostres pensaments fa que la ment funcioni d’una manera dispersa i caòtica, cosa que genera tot tipus de desequilibris emocionals i físics.

Practicar correctament la meditació requereix prèviament entrenar la ment en la disciplina i la paciència. A Arya Tara fa 25 anys que ensenyem a meditar. Amb el guiatge de Maria Lluïsa i la seva gran experiència com a practicant i mestra de meditació, tindràs la garantia de dur a terme un treball seriós i satisfactori. Evitant els errors més comuns i rebent tot el suport que necessitis, podràs anar travessant les diferents etapes i guanyant harmonia, equilibri i pau.

Los comentarios están cerrados