Ioga suau

Ioga suau

Ioga suau és un programa especial adaptat

El ioga suau és un ioga molt suau adaptat del hatha ioga clàssic per a persones grans o amb dificultats de mobilitat. Inclou tots els aspectes del ioga, perquè si no fos així es convertiria en una gimnàstica suau en què es perdrien els profunds beneficis del ioga.

El programa especial ioga suau per a persones grans que hem creat a Arya Tara ens ha permès constatar al llarg dels anys importants millores en els nostres alumnes:

1.- Recuperar elasticitat. Per a sorpresa de moltes persones que esperaven simplement mantenir allò que tenien i no continuar perdent, el fet de guanyar elasticitat i agilitat és un gran “regal”.

2.- Guanyar equilibri. Dediquem especial atenció a treballar l’equilibri, ja que és crucial per evitar caigudes i ajudar a no patir vertígens.

3.- Recuperar energia. El profund treball amb la respiració ens permet aconseguir major oxigenació cel·lular, que es tradueix en una regeneració neuronal i dels òrgans vitals.

4.- Recuperar concentració. Treballar la ment és crucial per no perdre facultats. Un dels aspectes meravellosos de la nostra ment és que sempre és possible millorar i aprendre. La nostra ment sempre respon als estímuls, i les tècniques de concentració són realment efectives.

5.- Bona memòria. És el resultat del treball amb la ment i de l’oxigenació cel·lular del cervell.

6.- Efecte psicològic positiu. Aquest aspecte és clau per a una bona qualitat de vida. Tots els nostres alumnes experimenten un considerable augment de l’autoestima com a conseqüència de descobrir que tenen més capacitat de la que creien en tots els aspectes. També s’experimenta alegria en compartir els progressos amb persones afins, i l’esperit de superació (que moltes persones perden amb el pas dels anys) es torna a sentir bategant al cor.

7.- Calma interior. Gràcies a aprendre eines per gestionar les emocions, els alumnes es tornen més tranquils i saben com no angoixar-se i no preocupar-se en excés pels problemes de la vida diària. El retrobament amb l’interior, amb les fonts de pau que en realitat sempre han estat a l’abast, genera una confiança i una serenitat que permeten gaudir plenament aquesta etapa de la vida.

Los comentarios están cerrados