Ioga nens

Ioga nens

Ioga nens és el millor regal per al teu fill

El millor regal que es pot fer a un fill és ensenyar-li a desenvolupar els seus dons i capacitats perquè pugui ser una persona plena i capaç d’arribar on ell o ella vulgui.

El ioga per a nens s’ha revelat com una eina molt eficaç. Atès que la immensa majoria de postures de ioga estan inspirades en la natura i els animals, és molt fàcil adaptar-les perquè els nens les practiquin com un joc.

En la societat actual, els nens estan sotmesos a estrès a causa de les nombroses activitats i exigències, de la competitivitat, de l’adaptació a l’entorn i dels múltiples estímuls sensorials a què estan exposats, com ara la televisió, les pel·lícules i els videojocs. Tota aquesta sobreexcitació nerviosa comporta diferents trastorns, com ara la hiperactivitat, la falta d’atenció, les pors, el fracàs escolar, l’agressivitat, la inadaptació i alteracions de la conducta. Amb la pràctica continuada i sistemàtica del ioga es pot solucionar molts d’aquests problemes, ja que les postures de ioga harmonitzen el desenvolupament motor-sensorial, milloren l’equilibri i la coordinació cos-ment i són una ajuda eficaç en les alteracions de l’estructura espacial que es donen quan la lateralitat no està ben definida.

La respiració i la relaxació són elements clau per equilibrar les emocions descontrolades, l’agressivitat i l’ansietat. Ajuden a estabilitzar el caràcter i corregir afeccions com ara l’asma, mals de cap, mals d’estómac, etc. A un nivell intel·lectual, amb el ioga els nens poden millorar la concentració, l’atenció, la memòria, la creativitat i la capacitat d’aprenentatge.

Un altre aspecte interessant és que a la classe de ioga no hi ha competitivitat i cada alumne progressa segons les seves possibilitats. D’aquesta manera s’eviten les comparacions i s’afavoreix l’autoestima i l’autoacceptació, cosa que augmenta la seguretat i la capacitat dels nens per afrontar les dificultats de la vida quotidiana.

En el ioga no hi ha vencedors ni perdedors. El gaudi és la pràctica en si. Els nens se senten molt còmodes en aquest context. A mesura que descobreixen la llibertat de no haver de competir, d’agradar o de cridar l’atenció, la seva conducta es relaxa i desenvolupen una confiança natural més enllà dels judicis o de les valoracions externes.

Los comentarios están cerrados