Ioga embarassades

Ioga embarassades

Programa especial de ioga embarassades

Al centre de ioga Arya Tara tenim el plaer d’oferir-te el programa especial de ioga embarassades més avançat del nostre país. Portar un fill al món és una responsabilitat que s’ha de viure amb l’amor que es mereix i el ioga pot acompanyar-te en aquesta evolució personal.

Durant el temps de l’embaràs la dona entra en connexió directa amb la força creadora de l’univers. En aquest període únic es donen molts canvis al seu interior, en què es preparen les condicions necessàries per crear la vida. És un moment especial per observar el seu cos i les seves emocions i aprendre a escoltar-les. Per aprendre més sobre ella mateixa i per connectar amb el seu poder innat.

La ment i el cos estan lligats íntimament a través del sistema immunitari, endocrí i nerviós. Mitjançant la pràctica de la respiració i les diverses assanes (postures de ioga), el cos prendrà consciència i s’anirà adaptant més fàcilment a tots els canvis. Quan la ment està en harmonia, el cos troba el seu equilibri perfecte, i així es crea un espai acollidor i còmode, amb unes condicions excel· lents perquè el nadó pugui desenvolupar-se correctament físicament i mentalment. La manera com un esser creix a l’úter l’afectarà durant tota la seva vida, i aquest procés depèn en gran mesura de l’estat de la mare, de la seva alimentació i de les seves emocions.

El ioga afavoreix la comunicació entre la mare i el fill des de molt abans del naixement, ja que el nadó reacciona davant dels diferents estímuls i moviments.

La dona embarassada ha de prestar atenció a diversos punts clau. L’úter en creixement desplaça el centre de gravetat. Un ancoratge ferm i una compensació postural correcta eviten el dolor de la zona lumbar i creen una força que allarga la part superior del cos de forma fluida, cosa que dóna lloc a una sensació lleugera i de flotació. A través de la memòria corporal es va creant forma en un procés de refinament continu.

D’altra banda, la respiració marca tota la nostra existència. És allò més primari, més elemental. A través d’ella ens nodrim, ens desenvolupem i ens manifestem. Com que és la funció més bàsica, també és la més determinant. La dona embarassada no només respira per a ella mateixa, sinó també per al nadó, que està completament connectat amb la respiració de la mare. Mitjançant el ioga s’aprèn a fer servir la respiració per relaxar-se i per generar més energia i també es genera una respiració més lliure que permet que domini la part instintiva, cosa que serà de gran ajuda quan arribi el moment del part.

Una mare relaxada i alegre farà que el seu sistema endocrí segregui unes hormones determinades que influiran directament sobre el desenvolupament i el benestar del seu nadó.

EL MILLOR REGAL QUE POTS FER AL TEU FILL ÉS EL TEU BENESTAR.

Los comentarios están cerrados