Auriculoteràpia

Auriculoterapia Arya Tara

L’auriculoteràpia és una tècnica terapèutica en la qual s’estimula la superfície externa de l’oïda, o aurícula, per alleujar condicions patològiques en diverses parts del cos. És una tècnica senzilla que es va originar a la Xina, en el marc de la medicina tradicional xinesa, i va ser desenvolupada a Europa a la dècada dels anys 50 del segle passat per part d’un metge francès, el doctor Paul Nogier.

Segons l’auriculoteràpia, tot el cos humà es troba representat al pavelló auditiu: cada òrgan, víscera i extremitat té el seu punt reflex a l’orella. Els punts auriculars poden indicar-nos en quina part del cos hi ha un problema i també tenen la capacitat d’enviar un estímul a la seva zona associada. Així doncs, només cal estimular el punt adequat de l’orella, seguint una sèrie de normes i tenint en compte les precaucions necessàries, per obtenir el resultat desitjat, ja sigui calmar un dolor, activar la digestió o relaxar el cos, entre moltes altres possibilitats.

S’ha comprovat que l’auriculoteràpia és indicada per al tractament de molts trastorns:

  • Tendinitis, ciàtiques, cefalees, neuràlgies, dolors musculars causats per artritis, dolors d’esquena crònics…
  • Trastorns funcionals i orgànics: restrenyiment, asma, vertigen, insomni…
  • Trastorns psicològics emocionals: ansietat, estrès, depressió, cansament…
  • Problemes metabòlics endocrinològics i del sistema urogenital.

En resum, l’auriculoteràpia ens pot ajudar d’una manera ben senzilla a augmentar i reforçar la nostra salut i el nostre benestar físic i emocional. És un suport molt recomanable per incrementar la nostra qualitat de vida.

Comments are closed.